Meer activaties van Mijn Leestipper door integratie in de bibwebsites

bib
4
29/04/22
Deel dit artikel:
Interface van Mijn Leestipper en op de achtergrond kiest een lener een boek uit de rekken.

Mijn Leestipper maakt sinds eind 2021 deel uit van de bibliotheekwebsites. De leestipdienst is niet langer een losstaande dienst, maar 1 van de handige functionaliteiten die leners kunnen gebruiken als ze aanmelden met hun Mijn Bibliotheek-profiel. Mijn Leestipper springt nu meer in het oog bij bezoekers van de bibliotheekwebsite en Mijn Bibliotheek, zonder dat ze naar een aparte website moeten doorklikken. Daardoor stijgt het gebruik gestaag.

Zoals verwacht, zie je een geleidelijke groei van nieuwe gebruikers die het aanbod spontaan ontdekken op de website van hun bibliotheek. Let op: De aangroei loopt gespreid in de tijd en niet in een piek, zoals bij een marketingcampagne.

Deze cijfers zijn een gemiddelde voor alle 135 deelnemende bibliotheken, vergeleken met de maandgemiddelden van de 12 maanden voordien, waarin veel nieuwe bibliotheken startten met de dienst. Verwacht werd dat er dan ook veel mensen de leestipdienst activeren. Toch groeien de activatiecijfers pas sinds de integratie duidelijk meer aan. 

Wat kan jouw bib doen?

Met het kant-en-klare promotiemateriaal op het leerplatform zet je Mijn Leestipper via al je kanalen in de kijker. Doe dit met een zekere regelmaat. Laat bijvoorbeeld ook tevreden leners aan het woord die het boek van hun leven vonden met Mijn Leestipper, of geef zelf een boekentip van de week en vermeld daarbij Mijn Leestipper. 

Meer tips en promotiemateriaal

Op de planning in 2022

  • Ook de e-boeken van het uitleenplatform cloudLibrary verschijnen tussen de maandelijkse tips. Gebruikers kunnen een boekentip dan meteen digitaal lezen.
     
  • Wie zich aanmeldt op Mijn Bibliotheek krijgt eenmalig een boodschap: “Nieuw in Mijn Bibliotheek: ontdek Mijn Leestipper!”. Via deze attendering leert de gebruiker de leestipdienst beter leren kennen. Je kan de attendering ook gewoon wegklikken. 
     
  • Sinds de integratie kunnen gebruikers van Mijn Leestipper attenderingen krijgen en tips bijhouden op lijstjes. Door een onderzoek bij gebruikers en bibliotheken worden nog meer mogelijke verbeteringen aan de bibliotheekwebsites en Mijn Leestipper in kaart gebracht.