Bibsterspel voor de Jeugdboekenmaand

bib
2
14/02/22
Deel dit artikel:
banner Jeugdboekenmaand met Helden en Schurken als thema en een passende illustratie

Naar goede jaarlijkse gewoonte vind je een uitgewerkt spel in Bibster om te spelen tijdens de Jeugdboekenmaand in maart. De opdrachten zijn voor kinderen tussen 9 en 12 jaar. Gebruik het spel tijdens klasbezoeken of voor bezoekers in hun vrije tijd.

Er zijn 2 varianten van het Bibsterspel voor Jeugdboekenmaand: een Quest en een Story. Een spel pas je eenvoudig aan aan je collectie en je gebouw.  Het spel is beschikbaar als kant-en-klare-configuratie bij de publieke spelen op de startpagina van Bibster. Zoek op auteur 'Iedereen Leest' om de afzonderlijke vragen te zien. Je kiest zelf welke vragen je wel of niet gebruikt voor je eigen spel. Meld je aan op Bibster om de spellen en opdrachten te vinden.

Op de website van Iedereen Leest moet je zijn voor meer handige info & tips:

  • de boekenlijst
  • een Word-document met alle vragen
  • een sjabloonaffiche voor kleine opdrachten en vragen om op te hangen in jouw bib
  • een overzicht van andere organisaties met een educatief aanbod voor de Jeugdboekenmaand, waarmee je eventueel kan samenwerken
  • een inspiratiegids met inhoudelijke, praktische en organisatorische tips voor de Jeugdboekenmaand

Jeugdboekenmaand in de bib

Dit jaar wordt geen coronaversie voorzien om thuis te spelen. Met de geplande versoepelingen in het verschiet hopen we dat klassen en kinderen het spel weer gewoon in de bibliotheek kunnen spelen, onder de deskundige begeleiding van een bibliotheekmedewerker. Het Bibsterspel voor Jeugdboekenmaand werd ontwikkeld door Iedereen Leest en De Aanstokerij.