CC Lommel livestreamt Truken van de Foor naar 28 woonzorgcentra

Podiumhuizen
24/10/19

Vandaag vond de voorstelling Piaf! Truken van de Foor plaats voor het publiek in cultuurcentrum De Adelberg in Lommel. Via een livestream genoten honderden minder mobiele senioren mee van het leven en de liedjes van Edith Piaf. Samen met 20 cultuurcentra livestreamden we dit optreden naar 28 woonzorgcentra, verspreid over Vlaanderen.

Nooit eerder participeerden zo veel woonzorgcentra aan een livestream naar hun bewoners. De bewoners waren heel dankbaar dat zij dankzij de techniek van het livestreamen (opnieuw) deel uitmaken van het live publiek van cultuurhuizen. Een aantal onder hen waren vroeger immers trouwe abonnee. 

Cultuurcentrum De Adelberg en OKRA Lommel organiseerden het optreden. Zij voorzagen de fysieke locatie en namen een groot deel van de technische ondersteuning voor hun rekening samen met streamingpartner Moose-Stache. De andere cultuur- en woonzorgcentra verzorgden de cultuurbeleving van het publiek op afstand. Zij gebruikten hun expertise om bij te dragen aan de totaalbeleving en de sfeercreatie. Zo zorgden ze onder andere voor een publieksopwarmer, flyers en affiches en iemand die de tickets scheurt bij het binnenkomen. De cultuurcentra ondersteunden het woonzorgcentrum in technische faciliteiten, indien nodig (geluidsversterking, groot scherm, verduisterende gordijnen). 

Truken van de Foor - het leven en de liedjes van Edith Piaf 

‘Truken van de Foor’ is een belevingsbad rond Edith Piaf, respectvol en geloofwaardig vertolkt door auteur, actrice en vocaliste Mireille Vaessen. Geïntrigeerd door de persoon Piaf, baseerde Mireille zich voor de voorstelling op boeken, interviews, films en brieven. De lotgevallen van Piaf, armoede en hoop, passie en verdriet, veel liefde en dood, succes en ongeluk worden afgewisseld met haar onsterfelijk chanson. Muzikaal wordt Mireille uitstekend bijgestaan door Martine De Kok en Sam Pasternak op viool, cello, gitaar en piano. Het resultaat is een intieme voorstelling die de vele facetten van de artiest en persoon Edith Piaf op een kwetsbare en pakkende manier belicht. 

Sfeerbeelden

sfeerbeeld van de livestream
""

Coming up

Op 27 december livestreamen we samen met hetpaleis de familievoorstelling ‘Groezel of Grijsje, het levende Radijsje’ naar Vlaamse kinderziekenhuizen. Intekenen kan nog tot en met 31 oktober.

Foto's: CC Lommel en de deelnemende woonzorgcentra

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

  • 25/04/24
    Podiumhuizen
    Digitale basisinfrastructuur
    Digitale collecties
    Beleven & inspireren

    [Vacature] Teamcoach Podium

    Heb jij een passie voor wat nieuwe technologie podiumhuizen te bieden heeft? Ben je een kei in positieve energie mobiliseren? Dan ben jij misschien de gedreven teamcoach die we zoeken!
  • 29/03/24
    Podiumhuizen
    Beleven & inspireren

    25 cultuurpartners brengen SING! voor jong & oud via livestream naar 70 zorgcentra

    Dankzij livestreaming van het concert konden de bewoners van een 70-tal zorgcentra deelnemen aan deze unieke intergenerationele culturele ervaring.
  • 28/03/24
    Bibliotheken
    Podiumhuizen
    Beleven & inspireren

    Bert Vermeulen en Eline Swinnen: full speed met de werkgroep Talkpoeder

    Bert (bib Waregem) en Eline (CC Adelberg) experimenteren via de werkgroep met sprekers, onderwerpen, formats, prijszetting ... voor de online talks van Talkpoeder. Zij vertellen hoe het project er kwam.

Gerelateerde diensten

  • Podiumhuizen
    Beleven

    Livestreaming

    Een zorgpubliek op afstand volgt live voorstellingen vanuit het cultuurhuis.
  • Podiumhuizen
    Beleven

    Theaterspel Voor De Show

    Een virtuele tour door het cultuurhuis met opdrachten rond de komende schoolvoorstelling.