CC Lommel livestreamt Truken van de Foor naar 28 woonzorgcentra

beleid
cc/gc
24/10/19
Deel dit artikel:

Vandaag vond de voorstelling Piaf! Truken van de Foor plaats voor het publiek in cultuurcentrum De Adelberg in Lommel. Via een livestream genoten honderden minder mobiele senioren mee van het leven en de liedjes van Edith Piaf. Samen met 20 cultuurcentra livestreamden we dit optreden naar 28 woonzorgcentra, verspreid over Vlaanderen.

Nooit eerder participeerden zo veel woonzorgcentra aan een livestream naar hun bewoners. De bewoners waren heel dankbaar dat zij dankzij de techniek van het livestreamen (opnieuw) deel uitmaken van het live publiek van cultuurhuizen. Een aantal onder hen waren vroeger immers trouwe abonnee. 

Cultuurcentrum De Adelberg en OKRA Lommel organiseerden het optreden. Zij voorzagen de fysieke locatie en namen een groot deel van de technische ondersteuning voor hun rekening samen met streamingpartner Moose-Stache. De andere cultuur- en woonzorgcentra verzorgden de cultuurbeleving van het publiek op afstand. Zij gebruikten hun expertise om bij te dragen aan de totaalbeleving en de sfeercreatie. Zo zorgden ze onder andere voor een publieksopwarmer, flyers en affiches en iemand die de tickets scheurt bij het binnenkomen. De cultuurcentra ondersteunden het woonzorgcentrum in technische faciliteiten, indien nodig (geluidsversterking, groot scherm, verduisterende gordijnen). 

Truken van de Foor - het leven en de liedjes van Edith Piaf 

‘Truken van de Foor’ is een belevingsbad rond Edith Piaf, respectvol en geloofwaardig vertolkt door auteur, actrice en vocaliste Mireille Vaessen. Geïntrigeerd door de persoon Piaf, baseerde Mireille zich voor de voorstelling op boeken, interviews, films en brieven. De lotgevallen van Piaf, armoede en hoop, passie en verdriet, veel liefde en dood, succes en ongeluk worden afgewisseld met haar onsterfelijk chanson. Muzikaal wordt Mireille uitstekend bijgestaan door Martine De Kok en Sam Pasternak op viool, cello, gitaar en piano. Het resultaat is een intieme voorstelling die de vele facetten van de artiest en persoon Edith Piaf op een kwetsbare en pakkende manier belicht. 

Sfeerbeelden

sfeerbeeld van de livestream
sfeerbeeld livestream
sfeerbeeld livestream
sfeerbeeld van de livestream
sfeerbeeld van de livestream
sfeerbeeld van de livestream

Coming up

Op 27 december livestreamen we samen met hetpaleis de familievoorstelling ‘Groezel of Grijsje, het levende Radijsje’ naar Vlaamse kinderziekenhuizen. Intekenen kan nog tot en met 31 oktober.

Foto's: CC Lommel en de deelnemende woonzorgcentra

Auteur
Foto van Evi

Evi Gillard

Productmanager Beleving en Inspiratie