Communicatiemateriaal voor Dag van de Persvrijheid op 3 mei

Bibliotheken
15/04/24

3 mei is het de Internationale Dag van de Persvrijheid. Communiceert jouw bibliotheek mee op deze belangrijke dag?

Op de Dag van de Persvrijheid wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het belang van een vrije, onafhankelijke pers en de veiligheid van journalisten. In tijden van (oorlogs)propaganda en filterbubbels op sociale media is dit een pertinent thema. Zeker voor de bibliotheek, die burgers kritisch wil maken door toegang te geven tot een breed scala aan bronnen, vrij van politieke voorkeur of censuur. 

Zet op deze dag dan ook relevante diensten zoals het Krantenarchief en interessante titels uit je collectie in de kijker. Download het kant-en-klaar materiaal dat je meeteen kan gebruiken, of laat je erdoor inspireren. 

Voorbeeldtekst

Vrije pers verbindt, houdt je blik open en garandeert democratie. Want tussen de regels lees je het echte nieuws. Soms genuanceerd, soms kritisch, maar altijd actueel, in de kranten van jouw bib. Elke dag, ook online op het Krantenarchief van de bib.

Beeldmateriaal

Gebruik op deze dag de typische visuals in de Krantenarchief-stijl, aangepast aan het thema van persvrijheid. Een webbanner, 2 vierkante visuals en een banner voor in de ruimte met de call to action-button staan voor je klaar. Je kan deze zo downloaden of nog verder bewerken via de gratis tool Canva. Je vindt hieronder voorbeelden en de links naar de Canva-sjablonen.

Maakte je een eigen versie met het Krantenarchief-promotiemateriaal op Canva? We zijn altijd benieuwd naar originele of treffende ontwerpen van de bibliotheken.

Een pagina op je bibliotheekwebsite

Je vindt een pagina over de Dag van de Persvrijheid op het websiteplatform, zoals steeds bij ‘in afwachting van moderatie’. Die kan je zo overnemen of nog aanvullen met extra informatie.

Op de pagina staat alvast een korte inleidende tekst met verwijzing naar het digitale krantenarchief, een visual en een covercarrousel met interessante titels uit het e-boekencollectie in cloudLibrary.

Boekenplankje op het e-boekenplatform (cloudLibrary)

In het e-boekenplatform cloudLibrary staat een boekenplankje klaar rond dit thema. Met de covercarrousel op je website (in je CMS) en een thematafel in de bib breng je dit aanbod extra onder de aandacht. 

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

  • 19/04/24
    Bibliotheken
    Digitale collecties

    Cinébib filmstreaming: game over of stream on?

    Na meer dan een jaar streamen, is er voldoende data beschikbaar om Cinébib te evalueren. De werkgroep is alvast enthousiast en wil graag verder streamen.
  • 05/03/24
    Bibliotheken
    Digitale basisinfrastructuur
    Digitale collecties
    Beleven & inspireren

    Jaaroverzicht: de digitale bibliotheekdiensten in 2023

    2023: opnieuw een jaar dat voorbijvloog. Ook voor 2023 maakten we een overzicht van de belangrijkste cijfers en gebeurtenissen van de verschillende digitale bibliotheekdiensten. Ontdek snel de terugblik!
  • 30/01/24
    Bibliotheken
    Digitale collecties

    Fris promotiemateriaal voor de lente

    De sneeuw is nog maar net gesmolten en we denken al aan de lente. En aan je communicatieplanning. Gebruik het promotiemateriaal voor de lente om de interactieve kinderboeken in de kijker te zetten. 

Gerelateerde diensten

  • Bibliotheken
    Digitale collecties

    Digitale kranten & tijdschriften

    Digitale kranten en magazines voor bibleden, scholen en educatieve partners
  • Bibliotheken
    Digitale collecties

    Interactieve kinderboeken (Fundels)

    Interactieve prenten- en AVI-boeken met animatiefilmpjes en educatieve spelletjes
  • Bibliotheken
    Digitale collecties

    E-boekenplatform cloudLibrary

    Leners lenen en lezen digitaal boeken via de bib