De Bibliotheek op KlasCement

Bibliotheken
08/12/23

KlasCement is een deelplatform voor het onderwijs. Leerkrachten en organisaties pluggen er tips en leermiddelen om in de klas te gebruiken. Ook Cultuurconnect maakte voor De Bibliotheek recent een pagina op dit platform. Het is dé ideale plek om leermiddelen van de bib te delen met leerkrachten, maar ook om te weten wat er leeft in het onderwijs.

Ontdek De Bibliotheek op KlasCement

Wij maakten recent een pagina aan met als eerste item het online krantenarchief van de bib

Daarnaast plannen we KlasCement nog verder uit te breiden. Momenteel werken we aan een korte promotievideo voor het Krantenarchief. Deze mag je verwachten in het voorjaar van 2024 en posten we onder andere op KlasCement. Voor de Krantenkiosk is zelfs een heuse instructievideo in de maak. Ideaal om te delen met de leerkrachten. Dat is dan aanvullend op de handleiding die je nu al vindt op het leerplatform.

Hoe KlasCement gebruiken als bib?

KlasCement is niet enkel een handige tool voor leerkrachten, maar ook voor andere organisaties. Zo vind je er als bibliotheek heel wat bruikbare informatie terug. Maar wist je dat je als lokale bib via deze weg ook jouw aanbod voor het onderwijs kan delen? Wij maakten de overkoepelende pagina, maar daarnaast kan je eveneens jouw eigen leermiddelen of good practices promoten. Hoe? Simpel: door jouw lesmateriaal te mailen naar eva.boels@cultuurconnect.be. Wij geven het vervolgens een plaatsje op de centrale pagina. Op die manier bundelen we alles op één plek en bouw je mee aan de bibpagina op KlasCement.

Verwijs daarnaast regelmatig zelf naar de pagina in jouw nieuwsbrief of op sociale media. Via deze weg zetten we nog meer in op onderwijs. Dit sluit mooi aan bij onze visie op de bibliotheken. Zij faciliteren het onderwijs door ondersteuning van scholen en hun leerlingen. Dit lees je ook in het eindrapport van de stuurgroep Digitale Bibliotheek.

Lesmateriaal dat je graag wil delen? Mail naar eva.boels@cultuurconnect.be. Bezorg ons de nodige informatie:

  • Wie is de doelgroep?
  • Wat is het thema? 
  • Hoe werkt het? 
  • ...
Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

  • 19/04/24
    Bibliotheken
    Digitale collecties

    Cinébib filmstreaming: game over of stream on?

    Na meer dan een jaar streamen, is er voldoende data beschikbaar om Cinébib te evalueren. De werkgroep is alvast enthousiast en wil graag verder streamen.
  • 15/04/24
    Bibliotheken
    Digitale collecties

    Communicatiemateriaal voor Dag van de Persvrijheid op 3 mei

    Woensdag 3 mei is het de Internationale Dag van de Persvrijheid. Communiceert jouw bibliotheek mee op deze belangrijke dag?
  • 05/03/24
    Bibliotheken
    Digitale basisinfrastructuur
    Digitale collecties
    Beleven & inspireren

    Jaaroverzicht: de digitale bibliotheekdiensten in 2023

    2023: opnieuw een jaar dat voorbijvloog. Ook voor 2023 maakten we een overzicht van de belangrijkste cijfers en gebeurtenissen van de verschillende digitale bibliotheekdiensten. Ontdek snel de terugblik!

Gerelateerde diensten

  • Bibliotheken
    Digitale collecties

    Digitale kranten & tijdschriften

    Digitale kranten en magazines voor bibleden, scholen en educatieve partners
  • Bibliotheken
    Digitale collecties

    Interactieve kinderboeken (Fundels)

    Interactieve prenten- en AVI-boeken met animatiefilmpjes en educatieve spelletjes
  • Bibliotheken
    Digitale collecties

    E-boekenplatform cloudLibrary

    Leners lenen en lezen digitaal boeken via de bib