Fris promotiemateriaal voor de lente

Bibliotheken
30/01/24

De sneeuw is nog maar net gesmolten en we denken al aan de lente. En aan je communicatieplanning. Gebruik het promotiemateriaal voor de lente om de interactieve kinderboeken in de kijker te zetten. 

En vergeet niet: tijdens de schoolvakanties genieten leners met toegang tot de interactieve kinderboeken van extra uitleningen. 

Tal van promotiemateriaal

Met het beschikbare promotiemateriaal (beeldmateriaal en voorbeeldteksten) promoot je interactieve kinderboeken tijdens de lente via je belangrijkste communicatiekanalen: in je bib, op je website, op je sociale media, via de nieuwsbrief en in het lokale infomagazine. Op het leerplatform staat al het materiaal per kanaal, met telkens enkele voorbeeldteksten en tips. Zo zet je stap voor stap een mooie lentecampagne voor Fundels op touw.

Check het materiaal op het leerplatform

3 tips voor je Fundels-communicatie

 1. Timing is alles: Communiceer over Fundels op weekdagen tijdens de vakantie en op verlofdagen. 
   
 2. Spreek alle doelgroepen aan: Fundels is voor mama's én papa's, oma's én opa's. Spreek beide doelgroepen aan in je communicatie en gebruik zeker ook eens een foto van een man die een interactief boekje leest met zijn kindje(s). Beeldmateriaal vind je in de gedeelde map op de Cultuurconnect-drive.
   
 3. Herhaling wérkt: Mensen zien een boodschap gemiddeld 7 keer alvorens ze in actie komen. Wissel af tussen je kanalen, maar breng een dienst als Fundels zeker maandelijks onder de aandacht in je online en offline communicatie. 

Voorbeeld: banner voor op de startpagina van je bibliotheekwebsite

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

 • 30/04/24
  Bibliotheken
  Digitale collecties

  Gezocht: pilootbibliotheken voor interactieve kinderboeken

  Cultuurconnect duikt samen met BookaBooka en De Voorleeshoek in de wereld van interactieve kinderboeken. De twee nieuwe werkgroepen testen tot het najaar van 2025 het gebruik van deze digitale kinderboekendiensten uit. Hieronder maak je kennis met beide diensten en ontdek je hoe je je kandidaat stelt voor deze twee pilootprojecten.
 • 29/04/24
  Bibliotheken
  Digitale collecties

  Zomers promotiemateriaal voor de interactieve kinderboeken (Fundels)

  Met dit promotiemateriaal (beelden en voorbeeldteksten) laat je leners weten dat de digitale kinderboeken van Fundels ook in de zomer klaarstaan voor kleuters, eerste lezertjes en hun ouders.
 • 19/04/24
  Bibliotheken
  Digitale collecties

  Cinébib filmstreaming: game over of stream on?

  Na meer dan een jaar streamen, is er voldoende data beschikbaar om Cinébib te evalueren. De werkgroep is alvast enthousiast en wil graag verder streamen.

Gerelateerde diensten

 • Bibliotheken
  Digitale collecties

  Digitale kranten & tijdschriften

  Digitale kranten en magazines voor bibleden, scholen en educatieve partners
 • Bibliotheken
  Digitale collecties

  Interactieve kinderboeken (Fundels)

  Interactieve prenten- en AVI-boeken met animatiefilmpjes en educatieve spelletjes
 • Bibliotheken
  Digitale collecties

  E-boekenplatform cloudLibrary

  Leners lenen en lezen digitaal boeken via de bib