Fundels promotiemateriaal voor de lente

Bibliotheken
02/02/23

Daar is de lente, daar is de zon! Breng het lentegevoel tot bij je jongste leners en hun (groot)ouders met het promotiemateriaal van Fundels. Met de beschikbare beelden en voorbeeldteksten op het leerplatform zet je de interactieve boekjes snel en eenvoudig in de kijker op al je communicatiekanalen. En de blaadjes krijgen bomen ?

Met het beschikbare promotiemateriaal (beeldmateriaal en voorbeeldteksten) promoot je Fundels tijdens de lente via je belangrijkste communicatiekanalen: in je bib, op je website, op je sociale media, via de nieuwsbrief en in het lokale infomagazine. Op het leerplatform staat al het materiaal per kanaal, met telkens enkele voorbeeldteksten en tips. Zo zet je stap voor stap een mooie lentecampagne voor Fundels op touw.

Check het materiaal op het leerplatform

3 tips voor je Fundels-communicatie

 1. Timing is alles: Communiceer over Fundels op weekdagen tijdens de vakantie en op verlofdagen. 
   
 2. Spreek alle doelgroepen aan: Fundels is voor mama's én papa's, oma's én opa's. Spreek beide doelgroepen aan in je communicatie en gebruik zeker ook eens een foto van een man die een interactief boekje leest met zijn kindje(s). Beeldmateriaal vind je in de gedeelde map op de Cultuurconnect-drive.
   
 3. Herhaling wérkt: Mensen zien een boodschap gemiddeld 7 keer alvorens ze in actie komen. Wissel af tussen je kanalen, maar breng een dienst als Fundels zeker maandelijks onder de aandacht in je online en offline communicatie. 

Voorbeeld: banner voor op de startpagina van je bibliotheekwebsite

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

 • 20/12/22
  Bibliotheken
  Digitale collecties

  De mobiele arcadehallen: een terugblik

  De mobiele arcadehallen van Cultuurconnect en Devillé Arcade reisden 3 jaar lang door heel Vlaanderen en brachten een uniek game-aanbod voor jong en oud naar podiumhuizen en bibliotheken. Eind december loopt dit aanbod af: tijd voor een terugblik!
 • 29/11/22
  Bibliotheken
  Digitale collecties

  2 jaar e-boeken in cijfers

  De e-boekendienst bestaat twee jaar. Wat zijn de gebruikscijfers, welke boeken werden dit jaar het meest gelezen en welke toekomstige projecten staan nog op de plank?
 • 10/11/22
  Bibliotheken
  Digitale collecties
  Beleven & inspireren

  Korting op Cultuurconnect-diensten voor bibs binnen een regiosamenwerking type 3

  Vanaf 1 januari 2023 genieten regiobibs binnen een regiosamenwerking type 3 van een prijskorting tot 15% op de login-diensten van Cultuurconnect.

Gerelateerde diensten

 • Bibliotheken
  Digitale collecties

  Digitale kranten & tijdschriften (Gopress)

  Digitale kranten en magazines voor bibleden, scholen en educatieve partners
 • Bibliotheken
  Digitale collecties

  Interactieve kinderboeken (Fundels)

  Interactieve prenten- en AVI-boeken met animatiefilmpjes en educatieve spelletjes
 • Bibliotheken
  Digitale collecties

  E-boekenplatform cloudLibrary

  Leners lenen en lezen digitaal boeken via de bib