Mijn Leestipper is verhuisd naar de bibliotheekwebsite

bib
5
14/12/21
Deel dit artikel:

Op 14 december is Mijn Leestipper verhuisd naar de bibliotheekwebsite 🧳 En dat is goed nieuws, want voortaan vinden leners hun maandelijkse leestips vlotjes in het Mijn Bibliotheek-menu, rechts bovenaan tussen andere vaak gebruikte diensten zoals verlengen. Dat komt de zichtbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid van Mijn Leestipper ten goede. Aan de andere kant maakt Mijn Leestipper zo de bibliotheekwebsites weer wat rijker en meer inspirerend. Ook jouw bib helpt mee verhuizen. Hieronder lees je 3 dingen die jouw bib kan doen om gebruikers de weg te tonen naar het nieuwe adres van Mijn Leestipper.

1. Importeer de landingspagina over Mijn Leestipper op je website

De nieuwe landingspagina komt op de link [gemeente].bibliotheek.be/mijnleestipper. Ook de link “Hoe werkt het?” op de Mijn Leestipper-pagina’s verwijst hiernaar. Je vindt de nieuwe pagina onder “In afwachting van moderatie” op je dashboard. Zoek op “Mijn Leestipper”.

2. Importeer de pagina met Mijn Leestipper-widget op je website

Voor bibliotheken die al werken met het vernieuwde CMS bestaat er een pagina met een slimme Mijn Leestipper-widget. Om deze widget te gebruiken, importeer je de pagina getiteld “Pagina met Mijn Leestipper-widget“. Die vind je onder 'in afwachting van moderatie'. Voeg het toe op je startpagina.

Deze widget toont aangepaste inhoud (titels) aan de gebruiker. Gebruik je de widget op je startpagina, dan zien bestaande gebruikers meteen hun leestips, eens aangemeld bij Mijn Bibliotheek. Nieuwe gebruikers krijgen meer uitleg en worden naar de activatie toegeleid. 

3. Pas je communicatiemateriaal aan

De link mijnleestipper.bibliotheek.be verdwijnt niet, maar deze website vraagt bezoekers om aan te duiden van welke bibliotheek ze lid zijn. Vervolgens worden ze doorverwezen naar hun lokale bibliotheekwebsite. Om geïnteresseerden online zo direct mogelijk en zonder omwegen naar het juiste adres te brengen, communiceer je best de nieuwe url: gemeente.bibliotheek.be/mijnleestipper. 

Elke bibliotheek met Mijn Leestipper heeft nu een andere link (url). Het is aangewezen het oude promotiemateriaal te vervangen, bijvoorbeeld de affiches, de postkaart, de promotievideo of de webbanners. Vanaf nu kan je via de gratis tool Canva het promotiemateriaal bekijken, de url aanpassen en vervolgens downloaden en/of (laten) afdrukken. 

Overzicht promotiemateriaal Mijn Leestipper

Verbeteringen aan de leestipdienst

De verhuis van Mijn Leestipper naar het Mijn Bibliotheek-gedeelte op de bibliotheekwebsite vergroot de zichtbaarheid en vindbaarheid van de leestipdienst. Gebruikers ontdekken veel gemakkelijker hun (nieuwe) leestips. De verhuis bood daarnaast ook de kans voor volgende verbeteringen:

  • Gebruikers houden makkelijk leestips bij op lijstjes.
  • Gebruikers krijgen een waarschuwing (een rood bolletje) via het Mijn Bibliotheek-menu wanneer nieuwe leestips klaarstaan.
  • Gebruikers kunnen Mijn Leestipper activeren op meerdere lidkaarten.
  • 3 schermen werden verbeterd en duidelijker gemaakt: het scherm voor activatie van de dienst, voor de beoordeling van gelezen boeken en om instellingen te wijzigen.

Lees meer over de verhuis van Mijn Leestipper naar de bibliotheekwebsites in de release notes van dinsdag 14 december (leerplatform).