Nieuwe spelmodus voor Bibster in de maak

Bibliotheken
12/06/23

Hoera! Bibster Story en Bibster Quest krijgen er een nieuw broertje bij. De nieuwe spelmodus is bedoeld voor  jongeren tussen 12 en 18 jaar die in hun vrije tijd de bib bezoeken en focust op inclusie. Bibster krijgt voor dit ambitieuze project een subsidie van het Departement Cultuur, Jeugd en Media.

Dit voorjaar schreef de Vlaamse overheid een projectoproep uit om innovatieve vormen van digitaal jeugdwerk mee te ontwikkelen. In het jeugd- en kinderrechtenbeleidsplan 2020-2024 van de Vlaamse Regering staat digitaal jeugdwerk hoog op de agenda. De doelstelling van de projectoproep was heel ambitieus, maar de Bibster-partners Mediaraven, De Aanstokerij en Cultuurconnect zagen die realiseerbaar binnen de voorziene middelen en timing. 

Om aan de doelstelling te voldoen, willen we verder bouwen op ons bestaande en reeds wijdverspreide platform: Bibster. De jury volgde onze argumentatie en dus kregen we middelen om ons voorstel te realiseren.Wat betekent dit concreet voor Bibster?

Wat mag je verwachten?

Naast Bibster Quest & Bibster Story komt er een 3de spelvariant voor jongeren vanaf 12 jaar in vrijetijdscontext. Er wordt daarvoor eerst een uitgebreid participatietraject opgestart, gericht op inclusie van jongeren met een kwetsbare achtergrond. De Brusselse organisatie D’Broej (Brusselse Organisatie voor de Emancipatie van Jongeren) stapt daarom mee als partner in het traject.

Ter voorbereiding staat er deze zomer alvast een grondige technische en grafische vernieuwing op de planning. Die vernieuwing stond al op de roadmap van Bibster, maar kunnen we nu 1 à 2 jaar vroeger dan gepland realiseren. De oplevering van het volledige project is voorzien voor de lente van 2024.

 Heeft jouw bib nog geen Bibster of wil je graag meer informatie? Lees meer en teken in.

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

  • 19/04/24
    Bibliotheken
    Beleven & inspireren

    Lezende steden doen hun boekje(s) open op Vlaanderenleestdag

    Op Vlaanderenleestdag slaan de lezende Steden - Antwerpen, Brugge, Gent en Leuven - de handen in elkaar en organiseren ze leuke leesactiviteiten. Want samen lezen is nog leuker, toch? Ontdek hieronder wat ze in petto hebben!
  • 28/03/24
    Bibliotheken
    Podiumhuizen
    Beleven & inspireren

    Bert Vermeulen en Eline Swinnen: full speed met de werkgroep Talkpoeder

    Bert (bib Waregem) en Eline (CC Adelberg) experimenteren via de werkgroep met sprekers, onderwerpen, formats, prijszetting ... voor de online talks van Talkpoeder. Zij vertellen hoe het project er kwam.
  • 22/03/24
    Meisje loopt in de bib en kijkt naar een opdrachtenplaatje van Bibster.
    Bibliotheken
    Beleven & inspireren

    Zoektocht Schatten van Vlieg vanaf juni in Bibster

    Organiseert jouw bibliotheek deze zomer een zoektocht voor Schatten van Vlieg? Dan kan dat opnieuw met een kant-en-klaar spel in Bibster Quest.

Gerelateerde diensten

  • Bibliotheken
    Inspireren

    Bieblo

    Dit intuïtieve spel geeft kinderen tussen 8 en 11 leesinspiratie op maat
  • Bibliotheken
    Inspireren

    Mijn Leestipper

    Volwassen leners ontvangen gepersonaliseerde leestips uit je fictiecollectie.
  • Bibliotheken
    Inspireren

    [Jouw stad] Leest

    Digitaal platform voor de leescommunity in jouw stad of regio.