Promotievideo Bieblo

bib
6
13/07/21
Deel dit artikel:

In deze promotievideo komt de Bieblo-uil tot leven om Victor te helpen bij zijn zoektocht naar een goed boek. De video richt zich tot ouders en leerkrachten, maar spreekt ook kinderen aan. Daarnaast maak je Bieblo beter zichtbaar in je bib met het brede aanbod creatief Bieblo-materiaal: zomerpostkaartjes, een vouwbladwijzer, kleurplaten, woordzoekers, een origami-uil, teken-je-eigen-Bieblo-uil en nog veel meer.

De nieuwe promotievideo zet de voordelen van Bieblo in de kijker: kinderen vinden met Bieblo snel en intuïtief een boek vinden dat ze graag willen lezen én dat nu beschikbaar is in de bib. Bib Xaverianen (Brugge) vormt het decor voor de video. De filmcrew mocht er een hele woensdagnamiddag een stuk van de bib inpalmen voor de opnames, bedankt bib Xaverianen!

Verspreid de video via al jouw communicatiekanalen: 

 • Op de basispagina van je bibliotheekwebsite: neem de nieuwe pagina met de video nog even over vanop het CMS van je website, onder ‘in afwachting van moderatie’. 
   
 • In je digitale nieuwsbrief: plaats een afbeelding uit de video in je nieuwsbrief en zet er een ‘play’-knop op. Link onder je afbeelding naar YouTube. Een video rechtstreeks delen in een nieuwsbrief doe je best niet, omdat je veel kans hebt dat je mail wordt tegengehouden of dat hij de video niet wil afspelen.
   
 • Op je sociale media: deel de video best niet als YouTube-link, maar upload hem rechtstreeks als mp4. De socialemediaplatformen zullen jouw video meer laten zien aan je volgers als ze niet weg moeten naar een ander platform om de video te kunnen zien. Download de YouTube-video via de Google Drive van Cultuurconnect.
   
 • Op de schermen in de bibLaat de promotievideo van Bieblo afspelen op de schermen in de bib en wissel af met andere video's.
   
 • In specifieke mailings naar het onderwijs: Laat weten aan scholen uit de buurt dat ze Bieblo kunnen gebruiken ter voorbereiding op een klasbezoek of tijdens een klasbezoek aan de bib.

Maak Bieblo zichtbaar in je bib

De promotievideo, creatief materiaal en ander promotiemateriaal, voorbeeldteksten en communicatietips vind je op het leerplatform van Cultuurconnect. 

Laat je gaan!