Zet je e-boekendienst in de kijker met deze video

Bibliotheken
07/06/21

Hiep hoi, de zomer is in 't land! IJsblokhouders worden gevuld en in de vriezer gezet, sandalen opgediept uit de schoenenkast en blote schouders rijkelijk ingesmeerd. Het verlof lonkt voor velen. 9.000 boeken van de bib in je valies, en toch maar 200 gram extra mee? Jawel, dat kan, met de e-boeken van de bib ?

Overtuig je leners nu van de voordelen van je e-boekendienst met deze nieuwe promotievideo. De video is geschikt voor al je digitale communicatiekanalen. Je krijgt er nog 3 handige communicatietips bovenop. Zin in meer? Neem dan zeker een kijkje op het leerplatform.

3 handige communicatietips

1. Benoem de voordelen van de e-boekendienst: meer dan 9.000 titels leen je vanuit je luie zetel en op je eigen toestel. Nooit meer te laat, want de boeken verdwijnen vanzelf van je toestel na 6 weken. 

2. Herhaal de boodschap in verschillende vormen op verschillende tijdstippen en op verschillende communicatiekanalen: website, nieuwsbrief, sociale media, schermen in de bib ... Wees niet bang om in herhaling te vallen, maar varieer wel met tekst en beeld. Gebruik nu eens video of een foto, dan weer een illustratie, een cartoon of een citaat. Zorg voor afwisseling in je formuleringen en benadruk andere voordelen. Gebruikers moeten gemiddeld 7 keer in contact komen met een boodschap alvorens ze in actie komen.

3. Verspreid je de video op je sociale media? Download de video en upload hem op je sociale media. Deel geen link naar YouTube. Platformen als Facebook zullen je video liever en aan meer mensen tonen als je hem binnen Facebook houdt. Dit heet een 'native upload'. In de post zet je een link naar de pagina over e-boeken op je website.

Alle promotiemateriaal voor e-boeken

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

  • 05/03/24
    Bibliotheken
    Digitale basisinfrastructuur
    Digitale collecties
    Beleven & inspireren

    Jaaroverzicht: de digitale bibliotheekdiensten in 2023

    2023: opnieuw een jaar dat voorbijvloog. Ook voor 2023 maakten we een overzicht van de belangrijkste cijfers en gebeurtenissen van de verschillende digitale bibliotheekdiensten. Ontdek snel de terugblik!
  • 30/01/24
    Bibliotheken
    Digitale collecties

    Fris promotiemateriaal voor de lente

    De sneeuw is nog maar net gesmolten en we denken al aan de lente. En aan je communicatieplanning. Gebruik het promotiemateriaal voor de lente om de interactieve kinderboeken in de kijker te zetten. 
  • 22/01/24
    Bibliotheken
    Digitale collecties
    Beleven & inspireren

    E-boeken in Mijn Leestipper

    In 2023 werkten we aan een uitbreiding van het aanbod in Mijn Leestipper: het toevoegen van leestips voor e-boeken.

Gerelateerde diensten

  • Bibliotheken
    Digitale collecties

    Digitale kranten & tijdschriften

    Digitale kranten en magazines voor bibleden, scholen en educatieve partners
  • Bibliotheken
    Digitale collecties

    Interactieve kinderboeken (Fundels)

    Interactieve prenten- en AVI-boeken met animatiefilmpjes en educatieve spelletjes
  • Bibliotheken
    Digitale collecties

    E-boekenplatform cloudLibrary

    Leners lenen en lezen digitaal boeken via de bib