Promoot Mijn Leestipper met deze video en 5 handige tips

Bibliotheken
05/05/21

In een nieuwe promotievideo worden de voordelen van de leestipdienst Mijn Leestipper in de verf gezet. De video is geschikt voor al je digitale communicatiekanalen en richt zich op volwassen leners die op zoek zijn naar leesinspiratie in jouw collectie Nederlandstalige fictie.

Met deze video en al het andere promotiemateriaal en de voorbeeldteksten maak je Mijn Leestipper bekend bij je publiek. Eind 2021 wordt Mijn Leestipper geïntegreerd in de bibliotheekwebsites: een verrijking voor Mijn Leestipper én voor de websites. Je vindt hieronder 5 bruikbare tips om te communiceren over deze dienst. Zin in meer? Neem dan zeker een kijkje op het leerplatform.

5 communicatietips

1. Benoem de voordelen van Mijn Leestipper: op maat van wat jij graag leest, maandelijks nieuwe tips, uit de collectie van de eigen bib, meteen doorklikken naar de catalogus voor de beschikbaarheidsinfo. 

2. Herhaal de boodschap in verschillende vormen op verschillende tijdstippen en op verschillende communicatiekanalen: website, nieuwsbrief, sociale media, schermen in de bib ... Wees niet bang om in herhaling te vallen, maar varieer wel met tekst en beeld. Gebruik nu eens video of een foto, dan weer een illustratie, een cartoon of een leuk citaat. Zorg voor afwisseling in je formuleringen en benadruk andere voordelen van Mijn Leestipper. Gebruikers moeten gemiddeld 7 keer in contact komen met een boodschap alvorens ze in actie komen.

3. Voor de herkenbaarheid plaats je overal het logo van Mijn Leestipper en het logo van de bib met slagzin 'Altijd en overal' in de juiste kleur. Dit is de kleur uit het kleurenpalet dat je koos voor je bibliotheekwebsite. In de gratis tool Canva kan je makkelijk logo's op een beeld plaatsen of beelden in het juiste formaat zetten.

4. Verspreid je de video op je sociale media? Download de video en upload hem op je sociale media. Deel geen link naar YouTube. Platformen als Facebook zullen je video liever en aan meer mensen tonen als je hem binnen Facebook houdt. Dit heet een 'native upload'. 

5. Verspreid je de video via je nieuwsbrief? Plaats dan een afbeelding, bijvoorbeeld een screenshot uit de video, met een play-knop erop. Stop daarachter de link naar de video op YouTube of een ander videoplatform. Met het contentblokje om video te verspreiden in e-mailtools als Mailchimp (automatisch gegenereerd via de YouTube-link) komt video vaak niet goed door bij de ontvangers. Gebruik dus een contentblokje 'image' en upload een afbeelding waar je een link achter stopt. Gebruik bijvoorbeeld deze kant-en-klare afbeelding en pas de kleur van de play-knop nog aan naar je eigen kleurenpalet. 

Overzicht van al het communicatiemateriaal

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

  • 28/03/24
    Bibliotheken
    Podiumhuizen
    Beleven & inspireren

    Bert Vermeulen en Eline Swinnen: full speed met de werkgroep Talkpoeder

    Bert (bib Waregem) en Eline (CC Adelberg) experimenteren via de werkgroep met sprekers, onderwerpen, formats, prijszetting ... voor de online talks van Talkpoeder. Zij vertellen hoe het project er kwam.
  • 22/03/24
    Meisje loopt in de bib en kijkt naar een opdrachtenplaatje van Bibster.
    Bibliotheken
    Beleven & inspireren

    Zoektocht Schatten van Vlieg vanaf juni in Bibster

    Organiseert jouw bibliotheek deze zomer een zoektocht voor Schatten van Vlieg? Dan kan dat opnieuw met een kant-en-klaar spel in Bibster Quest.
  • 05/03/24
    Bibliotheken
    Digitale basisinfrastructuur
    Digitale collecties
    Beleven & inspireren

    Jaaroverzicht: de digitale bibliotheekdiensten in 2023

    2023: opnieuw een jaar dat voorbijvloog. Ook voor 2023 maakten we een overzicht van de belangrijkste cijfers en gebeurtenissen van de verschillende digitale bibliotheekdiensten. Ontdek snel de terugblik!

Gerelateerde diensten

  • Bibliotheken
    Inspireren

    Bieblo

    Dit intuïtieve spel geeft kinderen tussen 8 en 11 leesinspiratie op maat
  • Bibliotheken
    Inspireren

    Mijn Leestipper

    Volwassen leners ontvangen gepersonaliseerde leestips uit je fictiecollectie.
  • Bibliotheken
    Inspireren

    [Jouw stad] Leest

    Digitaal platform voor de leescommunity in jouw stad of regio.