Nieuwe versie Bibster komt eraan: wat verandert er?

bib
3
19/08/21
Deel dit artikel:

De configuratieschermen aan de invoerkant van Bibster krijgen begin september een grondige update. Vanaf 9 september zien deze schermen er een pak anders uit, waardoor je makkelijker het overzicht bewaart over Bibsterspelen en -vragen. Let op: 8 september gaat de nieuwe versie live en is Bibster een dag niet beschikbaar.

Geplande verbeteringen

🍽 Menu: De menu’s zijn logischer opgebouwd: onder ‘Mijn bib’ vind je je eigen inhoud: ‘Mijn spelen’ (voorheen: spelconfiguraties), ‘Mijn vragen’, ‘Mijn social media posts’ en ‘Mijn locaties’. Onder ‘Andere bibs’ staan dan weer publieke vragen en spelen die je kan gebruiken voor een eigen spel.

🗂 Fiche: Een spel of vraag zie je voortaan als een ‘Fiche’. Klap de fiche uit om snel te zien welk spel of welke vraag je voor je hebt. Bij een spel zie je daar ook de status: in opbouw, gestart of afgelopen.

🌈 Kleurcodes: Vragen en spelen krijgen kleurcodes die het vraagtype aanduiden. Zo zie je meteen welke vraagtypes je vaak gebruikt en of je genoeg afwisselt.

📍Locaties voor Quest-vragen: Een Quest-vraag heeft ook in de nieuwe versie een 6-cijferige code, maar in de nieuwe versie kan je daar een naam van een fysieke locatie aan koppelen, bijvoorbeeld  “De grote trap” of “Muziekafdeling”. Zo is het meteen duidelijk waar een vraag thuishoort.

🗄 Geen archief meer: Spelen en vragen kan je nu echt verwijderen. Het archief bestaat niet meer. Wat je in de oude versie in je archief had geplaatst, vind je vanaf 9 september terug onder ‘Mijn vragen’ en ‘Mijn spelen’. Hou bij wat nog nuttig is en verwijder wat verouderd is.

🔎 Vlotter zoeken: Met een verbeterde combinatie van filters, sorteeropties en zoekmogelijkheden gaat het doorzoeken van spelen en vragen een stuk vlotter.

Een volledig overzicht van alle verbeteringen en handige webinars om snel te leren werken met de nieuwe invoerkant vind je begin september op het leerplatform. Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

 

Wij liepen soms een beetje verloren in de oude configuratieschermen en in onze verzameling spelen. De vernieuwde versie is overzichtelijk, intuïtiever opgebouwd en heeft een fris design. Wat ons betreft: een grote verbetering!
Nathalie Gerdon - bib Edegem

Timing

Tot en met 7 september blijft de huidige versie van Bibster gewoon online. Spelen of vragen klaarmaken voor volgend schooljaar doe je tot die datum op de gekende manier. Op 8 september gaat de nieuwe versie van Bibster live. Die dag kan je Bibster niet gebruiken of spelen in de bib. 

Vanaf 9 september staat Bibster opnieuw helemaal klaar voor jou en je spelers, in een gloednieuw jasje. Neem je tijd om de nieuwe schermen van Bibster te leren kennen. Plan geen Bibsterspelen op 9 september en de dagen nadien. Zo ben je goed voorbereid om de week erop weer groepen te ontvangen.