Zomers promotiemateriaal voor de interactieve kinderboeken (Fundels)

Bibliotheken
29/04/24

De interactieve kinderboeken van Fundels zijn ideaal om je kroost op een pedagogisch verantwoorde manier te entertainen tijdens de zomervakantie. Op het leerplatform vind je zonnig promotiemateriaal waarmee je deze digitale collectie in de kijker zet bij kleuters, eerste lezers en hun (groot)ouders.

Tijdens de vakantie kunnen kinderen ontspannen en spelenderwijs leren met de digitale prentenboekjes en leesboeken van Fundels: om even tot rust te komen na een zomerkampje, op weg naar de vakantiebestemming, onder de parasol in de tuin met papa of mama. Fundels zijn ontspannend en fun, maar ook nuttig, zodat kinderen in september een goede start maken in het nieuwe schooljaar. 

Fundels lezen op de tablet is de ideale activiteit tijdens schermpjestijd, alleen of met een (groot)ouder erbij.

Op het leerplatform vind je beeldmateriaal en voorbeeldteksten om Fundels deze zomer zichtbaar te maken in je bib, op je website, sociale media en in je nieuwsbrief. Gebruik verschillende communicatiekanalen om je publiek te informeren over Fundels. Gebruik de gratis tool Canva om je eigen bibliotheeklogo toe te voegen aan de beelden (steeds rechts onderaan). Veel plezier ermee!

Naar het promotiemateriaal

Vragen en opmerkingen over deze zomercampagne van Fundels zijn steeds welkom bij onze servicedesk.

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

 • 28/06/24
  Bibliotheken
  Digitale collecties

  Gamen en lezen: een succesformule?

  Mediawijsheid is een noodzakelijke vaardigheid in het huidige digitale tijdperk. Welke rol kan de bibliotheeksector opnemen inzake mediawijsheid en leesbevordering?
 • 12/06/24
  Zomer-en winteraffiche e-boeken met als opschrift 'Lees altijd en overal de e-boeken van je bib. Kies uit duizenden titels voor een koffer vol leesplezier!"
  Bibliotheken
  Digitale collecties

  Back on track: e-boekencampagne in treinstations

  Na een geslaagde campagne in 2022, beslisten we de e-boekencampagne in 2023 te herhalen. We gingen aan de slag met dezelfde affiches, maar kozen bewust voor meer diverse steden en gemeenten.
 • 30/04/24
  Bibliotheken
  Digitale collecties

  Gezocht: pilootbibliotheken voor interactieve kinderboeken

  Cultuurconnect duikt samen met BookaBooka en De Voorleeshoek in de wereld van interactieve kinderboeken. De twee nieuwe werkgroepen testen tot het najaar van 2025 het gebruik van deze digitale kinderboekendiensten uit. Hieronder maak je kennis met beide diensten en ontdek je hoe je je kandidaat stelt voor deze twee pilootprojecten.

Gerelateerde diensten

 • Bibliotheken
  Digitale collecties

  Digitale kranten & tijdschriften

  Digitale kranten en magazines voor bibleden, scholen en educatieve partners
 • Bibliotheken
  Digitale collecties

  Interactieve kinderboeken (Fundels)

  Interactieve prenten- en AVI-boeken met animatiefilmpjes en educatieve spelletjes
 • Bibliotheken
  Digitale collecties

  E-boekenplatform cloudLibrary

  Leners lenen en lezen digitaal boeken via de bib