IBL-aanvragen door de bib via Wise

15/09/21
Deel dit artikel:

Met interbibliothecair leenverkeer of IBL helpen bibliotheken elkaars leners verder door een boek te laten reizen van de ene bibliotheek naar de andere. In de voorgaande webinars lag de klemtoon op IBL-aanvragen die de lener plaatst via de publiekscatalogus. Uiteraard kan de bibliotheek nog steeds zelf IBL-aanvragen doen. In dit vijfde van 6 webinars kom je te weten hoe dat precies zal werken in Wise.

1. IBL-aanvraag in Wise voor een klant 

Een IBL-aanvraag doen via de Wise client is een soort reservatie. Zoek de titel op in de Wise-catalogus en klik op de reserveerknop. De reservatie wordt automatisch uitgezet naar de bibliotheken die deze titel in bezit hebben. De afhandeling is helemaal hetzelfde als bij aanvragen vanuit de publiekscatalogus.

2. IBL-aanvraag in Wise voor een eigen activiteit 

Voor de Leesjury, voor leesgroepen of auteurslezingen zijn er zeker voor recente titels tal van alternatieven die qua werk- en postkosten voor de hele sector goedkoper zijn dan IBL. Als laatste redmiddel kan je natuurlijk nog steeds IBL gebruiken.

IBL en vernieuwingstraject Bibliotheekdiensten

Op vraag van de overheid wordt niet alleen IBL vernieuwd, maar verfijnen we ook de hele digitale strategie om leners vlot en snel te kunnen bedienen. Het vernieuwde IBL is een onderdeel van het vernieuwingstraject Bibliotheekdiensten. In 6 webinars ontdek je alles over het vernieuwde IBL. De webinars komen gespreid online tussen juni en oktober 2021. Zo ben je helemaal klaar voor het proefjaar in 2022.

Blijf op de hoogte