Kinderen en jongeren ontdekken arcadehallen in bib Zwevegem

bib
cc/gc
3
19/10/21
Deel dit artikel:

De handgemaakte, mobiele arcadehallen reizen in 2022 voor de laatste keer rond door het Vlaamse cultuurlandschap. In september konden Zwevegemse kinderen, jongeren en hun ouders deze arcadegames ontdekken in de bibliotheek. Anne-Mie Veys (dienstleider bib Zwevegem) deelt haar ervaring, enkele handige tips en een ontwerp voor een flyer in Canva.

Een cool aanbod voor jongeren

Anne-Mie: “Zelf hebben wij geen games in de collectie. Daarom wilden we heel graag de mobiele arcadehallen van Cultuurconnect proberen. Jongeren die na school boeken kwamen halen voor school, vonden die games heel cool. Ze vroegen zelfs of het een blijvend aanbod was. Het was mooi om ze samen te zien spelen en elkaar aanmoedigen. Ook veel jongere kinderen van de lagere school vonden hun weg naar de arcadegames. Hun ouders speelden soms ook mee."

Het spel 'Diaspora' vond ik wel leuk en laagdrempelig genoeg voor niet-gamers of een ouder publiek. De spellen trekken vooral een jong publiek aan, die zijn daar ook rapper mee weg.

Promotie & communicatie

“We hadden 2 arcadehallen met elk 3 games geboekt voor september. Het publiek brachten we op de hoogte van het aanbod via fysieke flyers in de bib en in het gemeentehuis, via onze eigen sociale media, via Huis van het Kind en via de infokrant van de gemeente. Het publiek dat kwam, was altijd heel enthousiast. We hadden door omstandigheden te weinig tijd en mankracht om hier nog meer promotie voor te voeren of activiteiten rond te organiseren.”

Opstelling in de bib

“De arcadekasten stonden verspreid opgesteld in onze bibliotheek: 2 in de inkom, 3 bij de jeugd en 1 bij de adolescenten. Het idee is dat elke bezoeker deze games zo wel ergens tegenkwam. De volgende keer halen we ze vanuit de inkomhal naar binnen in de bibliotheek. We hebben een grote inkomhal waarin 2 arcadekasten niet genoeg opvielen. Door corona was er in september uiteindelijk héél veel te doen, zodat het aanbod met de games wat ondergesneeuwd raakte. De volgende keer zullen we dus extra inzetten op communicatie, ook via jeugdbewegingen en de jeugdraad.”

Binnenkort in jouw bib of cultuurhuis?

Een hippe, handgemaakte arcadehal in jouw bib of cultuurhuis? De 3 arcadehallen met telkens 3 arcadekasten reizen in 2022 voor de laatste keer rond door heel Vlaanderen en spreken jong en oud aan. En voor de snelle beslissers: van 8 tot 21 november zijn arcadehal A en C opnieuw beschikbaar. Het aanbod loopt nog tot eind 2022. Wees er tijdig bij!``

Boek jouw arcadehal(len)

Meer beeldmateriaal voor jouw communicatie vind je in de map met gedeeld beeldmateriaal van Cultuurconnect.

foto's: © Sien Verstraeten