Mobiele arcadehallen in CC Merelbeke

Bibliotheken
Podiumhuizen
24/03/22

De mobiele arcadehallen van Cultuurconnect reisden in 2022 voor de laatste keer rond door het Vlaamse cultuurlandschap. In september 2021 ontdekten de bezoekers van CC Merelbeke deze arcadegames in de foyer van het cultuurhuis. Herlinde Decroos van CC Merelbeke aan het woord.

Herlinde: “In september 2021 konden we eindelijk de deuren van ons gloednieuwe CC openen voor publiek. Tijdens het openingsweekend stonden de arcadehallen coronaproof opgesteld in de foyer, dicht bij de info- en ticketbalie en tussen enkele andere voorstellingen en installaties, zoals Studio Moscou, Trip tout Petit.” 

“We kondigden het aanbod aan in alle communicatie over het openingsweekend: onze programmaflyer, op de website, in het lokale infomagazine, in nieuwsbrieven en op Facebook. Onze techniekers konden de hallen vlot opstellen en afbreken. Het is zeer gebruiksvriendelijk.”

“Er kwamen heel veel bezoekers van verschillende leeftijden over de vloer. Je ziet dat de games vooral kinderen aanspreken, maar ook 30- tot 50-jarigen. De doelgroep senioren bereik je minder. We hoorden vooral positieve reacties over het aanbod. Zelf ben ik geen gamer, maar enkele collega’s probeerden de spellen uit en waren overtuigd.”

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

  • 22/03/24
    Meisje loopt in de bib en kijkt naar een opdrachtenplaatje van Bibster.
    Bibliotheken
    Beleven & inspireren

    Zoektocht Schatten van Vlieg vanaf juni in Bibster

    Organiseert jouw bibliotheek deze zomer een zoektocht voor Schatten van Vlieg? Dan kan dat opnieuw met een kant-en-klaar spel in Bibster Quest.
  • 05/03/24
    Bibliotheken
    Digitale basisinfrastructuur
    Digitale collecties
    Beleven & inspireren

    Jaaroverzicht: de digitale bibliotheekdiensten in 2023

    2023: opnieuw een jaar dat voorbijvloog. Ook voor 2023 maakten we een overzicht van de belangrijkste cijfers en gebeurtenissen van de verschillende digitale bibliotheekdiensten. Ontdek snel de terugblik!
  • 07/02/24
    Bibliotheken
    Beleven & inspireren

    Een frisse wind voor Bibster

    Zoals eerder aangekondigd is Cultuurconnect samen met Mediaraven en de Aanstokerij volop bezig met een grondige update van Bibster. Bibster krijgt een inclusief spelconcept voor gebruik binnen het jeugdwerk. We sommen de belangrijkste vernieuwingen graag voor jullie op.

Gerelateerde diensten

  • Bibliotheken
    Inspireren

    Bieblo

    Dit intuïtieve spel geeft kinderen tussen 8 en 11 leesinspiratie op maat
  • Bibliotheken
    Inspireren

    Mijn Leestipper

    Volwassen leners ontvangen gepersonaliseerde leestips uit je fictiecollectie.
  • Bibliotheken
    Inspireren

    [Jouw stad] Leest

    Digitaal platform voor de leescommunity in jouw stad of regio.