Kleuren, knutselen en spelen met Bieblo in bib Hamme

bib
5
26/10/21
Deel dit artikel:

Om Bieblo een plekje te geven in je bib is er een heleboel creatief materiaal. Ideaal voor in je kinderhoek of om mee te geven aan (groot)ouders en kinderen, aan scholen en leerkrachten. Het materiaal kwam tot stand dankzij een brainstorm met bib Hamme. Nathalie Walteputte, jeugdverantwoordelijke bib Hamme, aan het woord over het effect van het creatieve materiaal op het gebruik van Bieblo in de bib.

Nathalie: “Om Bieblo zichtbaar te maken in de bib merkten we dat het niet voldoende is om enkel de affiche van Bieblo op te hangen. Ook na een navraag bij leerkrachten bleek dat de meesten het niet kennen, ondanks bundels, mails en nieuwsberichten. De meeste leerkrachten zijn enthousiast en willen het wel gebruiken in de klas, maar je moet het toch een paar keer herhalen. Er was dus duidelijk een bijkomende inspanning nodig."

Langzaamaan krijgt de doelgroep een band met Bieblo. Het creatief materiaal zorgt ervoor dat kinderen, ouders en leerkrachten Bieblo herkennen.

“Nu geeft het baliepersoneel aan de leeftijdsgroep van Bieblo een woordzoeker of een kleurplaat mee. En het werkt: de laatste maanden zien we een stijging in het gebruik. Voordien werd Bieblo 10 tot 24 keer per maand opgestart per maand, na de start van de promocampagne in december 2020 steeg dat naar 51 keer."

"En het bleef stijgen: 134 keer in januari, 184 keer in februari. We spelen met het idee om van de Bieblo-uil de mascotte te maken van de jeugdafdeling. 1 van de 2 catalogus-pc’s in onze nieuwe bib zetten we standaard open op Bieblo. Zo zit Bieblo minder verstopt en kan het gebruik blijven stijgen, zeker post corona.” 

Knutsel- en andere pret met Bieblo

Een greep uit het aanbod creatief materiaal: een origami-uil, woordzoekers, zoek de 10 verschillen, doolhof, kleurplaten, rebus, teken je eigen Bieblo-uil en vouw je eigen bladwijzer. Naast het creatief materiaal vind je ook zomerpostkaartjes, een mobiel, een vlaggenlijn en ander promotiemateriaal op het leerplatform voor alle leeftijden, niveaus en seizoenen. En in een speciale promovideo gaat Victor op zoek naar een boek met hulp van de Bieblo-uil.

Naar het leerplatform

Veel dank aan bib Hamme voor de ideeën, brainstorm en voorbeelden van uitgewerkt creatief materiaal. Ontwikkelde jouw bib tof creatief materiaal om Bieblo in de kijker te zetten en wil je dit graag delen met de rest van de sector? Laat het weten!