Digitaal Podium: bevraging 2de fase evaluatieonderzoek

18/03/24

Het pilootproject Digitaal Podium van Cultuurconnect loopt momenteel in 3 clusters: stad Gent, regio ZENDER en regio Zuidwest. Het project wordt geëvalueerd door een extern onderzoeksbureau (iO Digital). De eerste fase van het onderzoek werd midden februari afgerond: het pilootproject zelf kreeg een positieve evaluatie. In een tweede fase (nog tot 9 april) bevraagt het bureau of het gedeeld ticketingsysteem van Digitaal Podium ook voldoet aan de behoeften van een bredere doelgroep van podiumhuizen (m.b.t. digitale basisinfrastructuur, ticketing, crm, ...). 

Daarom nodigen we je uit om deze bevraging in te vullen. Het vraagt 10 minuten tijd. De vragenlijst is gericht aan cultuurcentra, gemeenschapscentra en kunstenorganisaties met een podiumwerking.
 
Vul de bevraging in vóór 9 april

Onderzoeksbureau iO evalueert het project Digitaal Podium op een aantal belangrijke onderzoeksvragen:

  • Zijn de doelstellingen van het pilootproject behaald? 
  • Voldoet het project aan de behoeften van een bredere doelgroep van podiumhuizen?
  • Is een verdere duurzame uitrol in Vlaanderen en Brussel haalbaar?
  • Beantwoordt het project aan de Vlaamse digitale strategie voor de cultuursector?

Hoe ervaren de piloothuizen het gedeeld ticketingsysteem?

Servaas Boucquey (GC Guldenberg, Wevelgem), Loes De Dobbeleer (CC 't Vondel, Halle), Marc Steens (Compagnie Cecilia) en Ellen Vanmaele (Cultuurconnect) vertellen met veel goesting over de meerwaarde van het project, voor hun huis en voor de pilootgroep. En we werpen al een blik op de toekomst. In 3 minuten ben je helemaal mee! 

Over het onderzoek en volgende stappen

Midden februari kreeg het pilootproject Digitaal Podium positieve feedback bij de eerste fase van het evaluatieonderzoek door het extern onderzoeksbureau iO. Hierbij werden voornamelijk de deelnemende huizen van de 3 pilootgroepen in stad Gent, regio Zuidwest en regio ZENDER bevraagd. 

In een tweede fase bekijkt het onderzoeksbureau of het gedeeld ticketingsysteem van Digitaal Podium ook voldoet aan de behoeften van een bredere doelgroep van podiumhuizen (buiten de pilootgroep) en of er een haalbaar plan is voor een duurzame verdere uitrol in Vlaanderen en Brussel.

Tot slot wenst de minister dat iO beoordeelt of Digitaal Podium voldoende past binnen de digitale strategie van de Vlaamse overheid. Dit betekent concreet: of Digitaal Podium voldoende bijdraagt en gekoppeld is met het Vlaams cultureel digitaal ecosysteem (met o.a. het UiTwisselingsplatform, open data,...). Indien de minister en de Vlaamse overheid in het voorjaar 2024 positief beslissen over het project, kan Cultuurconnect het verder uitrollen.

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

  • 25/04/24
    Podiumhuizen
    Digitale basisinfrastructuur
    Digitale collecties
    Beleven & inspireren

    [Vacature] Teamcoach Podium

    Heb jij een passie voor wat nieuwe technologie podiumhuizen te bieden heeft? Ben je een kei in positieve energie mobiliseren? Dan ben jij misschien de gedreven teamcoach die we zoeken!
  • 25/03/24
    Podiumhuizen
    Digitale basisinfrastructuur
    Digitale collecties
    Beleven & inspireren

    Jaaroverzicht: wat betekenden onze diensten voor jouw podiumhuis in 2023?

    De Cultuurconnect-diensten voor podiumhuizen in 2023 in cijfers.
  • 16/02/24
    Podiumhuizen
    Digitale basisinfrastructuur

    Digitaal Podium: positieve evaluatie voor pilootproject

    Afgelopen week kreeg het pilootproject Digitaal Podium een positieve evaluatie voor de eerste fase van het onderzoek door het extern bureau iO. Op naar fase 2 van het evaluatieonderzoek!

Gerelateerde diensten

  • Podiumhuizen
    Basisinfrastructuur

    Digitaal Podium

    Piloottraject digitale basisinfrastructuur voor kunst- en cultuurhuizen.