Ontdek het promotiemateriaal van Mijn Leestipper

bib
6
14/01/20
Deel dit artikel:

‘In 2020 wil ik meer lezen. Welk goed boek kan je me aanraden?’ Veel kans dat dit ook jouw bibliotheek bekend in de oren klinkt. Om te antwoorden op dergelijke lenersvragen naar een “goed boek”, kan je je vanaf nu laten bijstaan door Mijn Leestipper. Met het nieuwe promotiemateriaal maak je deze dienst zichtbaar in je bibliotheek. 

Mijn Leestipper adviseert leners boeken op basis van hun persoonlijke smaak en voorkeur, recht uit de collectie van hun eigen bib. Drie affiches informeren je bezoekers over het bestaan van de dienst en spelen in op hun goesting om te lezen.

De plek waar de affiches hangen, versterkt de boodschap. Speel ermee en trek extra aandacht met een portie humor en originaliteit. De affiches vormen samen een mooi geheel. Je kan ze dus ook gewoon naast elkaar ophangen. 

Een goed boek opent deuren

Hang deze affiche aan de inkom, aan een deur of een andere doorgang. Of wat dacht je van de binnenkant van een wc-deur of onder een bordje ‘Verboden toegang’? 

Goesting in een boek dat echt bij je past?

Deze affiche past in de eethoek of de cafetaria, maar even goed in de spelhoek of de kinder- en jongerenafdeling. Heeft jouw bib de mobiele arcadehal van Cultuurconnect binnenkort in huis? Dan kan je ze daar in de buurt omhoog hangen. 

Op weg naar het boek van je leven

Hang enkele van deze affiches in trapvorm aan de muur naast een trap of in de lift. Je kan ze ook ophangen naast signalisatiebordjes of aan de computers waarop bezoekers de catalogus raadplegen. 

Promotiemateriaal

Als je intekent voor Mijn Leestipper, krijg je een gratis welkomstpakket met 6 affiches en een stapel postkaartjes. Wil je meer, dan kan je dit gratis bij bestellen of laten drukken.

Op het leerplatform van Cultuurconnect vind je onder andere nog voorbeeldtekstjes voor op de sociale media, een e-mailhandtekening, een geanimeerde banner, banners voor op je bibliotheekwebsite, een voorbeeld van een persbericht en een voorbeeldtekst over Mijn Leestipper voor op je website, de website en het infoblad van je stad/gemeente.

Zo doet bib Brugge het

Dieter Tanghe, communicatiemedewerker Bibliotheek Brugge vertelt: "We verstuurden een persbericht, publiceerden een artikel in het stadsmagazine en in het tijdschrift van onze vzw De Vrienden van de Biekorfbibliotheek. We adverteerden in de Brugse cultuurkrant Exit en het jongerenmagazine BLVRD. De affiches hangen uit in de bib. Op onze website en catalogus staat Mijn Leestipper “In de kijker” en de schermen in de bib wijzen de bibleden op het bestaan van de applicatie. Het stond ook al verschillende keren in onze digitale nieuwsbrief."

"En we zijn nog niet klaar. We denken nog aan een bemande promostand (met banner en desk) waar we mensen kunnen aanspreken om ter plekke te registreren voor Mijn Leestipper. Met een lijst van populaire boeken bij de hand brengen we mensen waarschijnlijk wel op ideeën bij het bedenken van hun favoriete top drie. Een onbemand alternatief - haalbaarder voor de filialen - is een boekenstand waarbij je bovenaan een populair boek zet en daaronder boeken die via Mijn leestipper aangeraden worden op basis van dat ene boek. Zo laten we zien wat Mijn Leestipper precies doet. Bladwijzers in de boekenstandboeken geven meer tekst en uitleg bij wat Mijn Leestipper nu precies is."
 

Auteur

Steven Depuydt

Projectmanager