Cinébib Filmstreaming

Bibliotheken
Digitale collecties

26 bibliotheken lanceerden vanaf 6 oktober 2022 een dienstverlening rond filmstreaming via de bib. Bibliotheekleden kunnen van thuis uit films streamen met hun Mijn Bibliotheek-profiel via de platformen Sooner, Avila en/of Dalton. Dit pilootproject loopt 2 jaar. Daarna wordt deze dienstverlening mogelijk opgeschaald naar de rest van de bibliotheeksector.

De 3 platformen van Cinébib

Het aanbod varieert van platform tot platform, gaande van (arthouse) langspeelfilms, documentaires, kortfilms, jeugd en/of series. De filmstreamingdienst is een verrijking en verruiming van de fysieke dvd-collectie van de bib.

Sooner

Sooner biedt (arthouse) langspeelfilms, docu’s en jeugdfilms. Sooner heeft het grootste, breedste en meest toegankelijke aanbod van de 3, met 1.400 films. Het Mijn Bibliotheek-profiel geeft toegang tot het standaard aanbod, op het platform aangeduid als 'essential' abonnement.

Meer over Sooner

Avila

Avila brengt een gecureerd aanbod van 10 thematisch afgebakend films, dat elke 3 maanden vernieuwt. Het is een mooi aanbod van Belgische auteurscinema, historisch, artistiek en inhoudelijk gekaderd. Je ontdekt er verborgen parels. Het Mijn Bibliotheek-profiel geeft toegang tot het volledige aanbod.

Meer over Avila

Dalton

Dalton focust met de slagzin ‘Breng een filmfestival in huis’ op wereldcinema, kortfilms en documentaires, maar heeft ook een beperkt aanbod jeugd- en langspeelfilms. Het Mijn Bibliotheek-profiel geeft toegang tot het basisaanbod van 300 films op het Dalton-platform.

Meer over Dalton

Promotie & handleidingen Cinébib

De lanceringscampagne van Cinébib wordt centraal gecoördineerd vanuit Cultuurconnect. Visuals, voorbeeldteksten, planning en alles om te leren werken met deze dienst vind je op het leerplatform van Cultuurconnect.

Heb je vragen of graag meer informatie?

Servicedesk

cultuurconnect.zendesk.com

servicedesk@cultuurconnect.be