Gezocht: lanceercentra en voorstellingen voor livestreamaanbod 2024-2025

Podiumhuizen
10/01/24

In het seizoen 2024-2025 livestreamen we opnieuw samen met cultuurpartners voorstellingen naar zorgcentra in de buurt. Lanceer je graag eens een livestream vanuit jouw huis?

We zoeken toegankelijke en kwalitatieve namiddagvoorstellingen die geschikt zijn voor 1 of meerdere doelpublieken van zorgvoorzieningen. Voor een vaste bijdrage van €495 (incl. btw) krijg je alle nodige ondersteuning van Cultuurconnect en stream je ook naar 1 of meer zorgcentra in je eigen gemeente. Zodra 17 partners intekenen bij Cultuurconnect, gaat de livestream door. Heb je een leuke voorstelling (1 of meerdere) uit je gloednieuwe programmatiepuzzel in gedachten?

Dien je voorstel in vóór 6 maart 2024

Terugblik vanuit lanceercentrum CC Zwaneberg

Bij het concert “60 jaar on tour met Liliane Saint-Pierre” verwelkomt Manu Morris (programmator, CC Zwaneberg) zowel het publiek in de zaal als het livestreampubliek in de zorgcentra. Met een warme reactie en spontaan applausje van het publiek 🔥.

Manu Morris: "De livestream was perfect voorbereid door Leen De Winter in overleg met CC Zwaneberg, Moose-Stache en de crew en het boekingskantoor van Liliane Saint-Pierre. De dag zelf verliep alles dan ook op wieltjes. Het extra werk voor mij en voor onze technische ploeg was beperkt en zat vooral in een aantal voorbereidende gesprekken en de teststream. Alles bij elkaar een kleine inspanning voor een mooi aanbod aan de rusthuizen. En een echte opsteker: het publiek reageerde zowel na mijn introductie als na de voorstelling erg enthousiast op dit initiatief!

Alles bij elkaar een kleine inspanning voor een mooi aanbod aan de rusthuizen.
Manu Morris, lanceercentrum CC Zwaneberg

Lanceer een livestream vanuit jouw huis in 5 stappen:


1. Zoek een geschikte voorstelling

De voorstelling:

 • vindt plaats tussen 21 oktober 2024 en 30 juni 2025
 • is een namiddagvoorstelling, met startuur tussen 14u00 en 15u15 (bij voorkeur om 14u30 of 15u00)
 • gaat liefst door op een weekdag
 • duurt maximaal 90 minuten (bij voorkeur 60 à 80 minuten)
 • heeft een frontale setting op het podium
 • is geschikt voor 1 of meerdere doelpublieken van zorgvoorzieningen: woonzorgcentra, serviceflats, ouderen in ziekenhuizen of herstelverblijven, zorgcentra voor volwassenen of kinderen met een beperking, psychiatrische zorgvoorzieningen, kinderziekenhuizen ...

2. Maak afspraken met de artiest

Zorg op voorhand voor een akkoord dat de voorstelling gelivestreamd wordt naar woonzorgcentra, zorgcentra voor volwassenen of kinderen met een beperking en ziekenhuizen in minimaal 17 gemeenten en dat de opname nog 2 dagen beschikbaar blijft voor uitgesteld kijken. Zorg dat het concept op voorhand duidelijk is voor de artiest. Verwijs hiervoor naar de rolverdeling tussen de verschillende partners (rubriek artiest). Indien jouw voorstel geselecteerd wordt voor een livestream, worden de praktische regelingen later verder verfijnd in een contract-addendum voor de artiest.

3. Check de technische voorzieningen

Wanneer jouw cultuurhuis fungeert als lanceercentrum moet jouw theaterzaal aan enkele technische voorwaarden voldoen. De snelheid van de internetverbinding is hierbij het meest cruciaal, die moet minimaal 14Mbps en stabiel zijn. Check op het leerplatform wat er technisch nodig is.

4. Contacteer zorgvoorzieningen uit je buurt 

Pols alvast naar de interesse van de woonzorgcentra, zorgcentra voor mensen met een beperking en/of ziekenhuizen uit de gemeente. Hebben zij zin om mee te doen? Verdere afspraken kan je in een later stadium met hen maken.

5. Dien je voorstel in

Cultuurconnect selecteert uit alle voorstellen 3 of 4 voorstellingen waarop andere Vlaamse en Brusselse podiumhuizen en cultuur- of vrijetijdsdiensten kunnen intekenen. Bij de selectie houden we rekening met spreiding in tijd en plaats, type voorstelling (concert, musical, theater, dans ...), doelgroep en de poll-voorkeuren. We leggen de klemtoon wel op muziek en (brede) toegankelijkheid. Dien je voorstel in of pols bij bij Leen of er muziek in zit via leen.dewinter@cultuurconnect.be of 0485 93 77 03! Lees meer over onze dienst livestreaming. 

  Dien je voorstel in vóór 6 maart 2024


  De selectie voor het livestreamaanbod van seizoen 2024-2025 gebeurt na 2 maart. We organiseren eerst een online poll en nadien maakt de selectiewerkgroep een definitieve keuze. Wie zich kandidaat stelt, krijgt bericht in de eerste helft van april. Het aanbod wordt breed gecommuniceerd via onze website en via de nieuwsbrief Livestreaming vanaf midden april. Vanaf dan kan je intekenen als satellietcentrum. Zodra 17 partners intekenen bij Cultuurconnect, gaat de livestream door. 

  Enthousiaste lanceercentra aan het woord

  Deel dit artikel:

  Gerelateerde nieuwsberichten

  • 05/07/24
   Podiumhuizen
   Digitale basisinfrastructuur
   Digitale collecties
   Beleven & inspireren

   Dit was connect futuur

   Wat een heerlijke zomerse dag in Cultuurhuis Belgica! Met meer dan 180 cultuurprofessionals kwamen we samen tijdens connect futuur. Een terugblik in woord & beeld.
  • 05/07/24
   Podiumhuizen
   Digitale basisinfrastructuur
   Digitale collecties
   Beleven & inspireren

   [Vacature] Teamcoach Podium

   Heb jij een passie voor wat nieuwe technologie podiumhuizen te bieden heeft? Ben je een kei in positieve energie mobiliseren? Dan ben jij misschien de gedreven teamcoach die we zoeken!
  • 12/06/24
   Podiumhuizen
   Digitale basisinfrastructuur
   Beleven & inspireren

   Word lid van de stuurgroep Podium & denk met ons mee!

   De stuurgroep Podium zet samen met Cultuurconnect de krijtlijnen uit voor de digitale podiumdiensten en innovatieprojecten van de komende jaren. Denk jij ook graag mee?

  Gerelateerde diensten

  • Podiumhuizen
   Beleven

   Livestreaming

   Een zorgpubliek op afstand volgt live voorstellingen vanuit het cultuurhuis.
  • Podiumhuizen
   Beleven

   Theaterspel Voor De Show

   Een virtuele tour door het cultuurhuis met opdrachten rond de komende schoolvoorstelling.